Ny keeper klar for Lyngfaret!

Nå er første spillehelg over, og nykommer Eirik Solheim har fått kjennskap til nye medspillere, motspillere og ikke minst nivået i 1.Divisjon. Eirik er keeper og spiller til daglig for 3. divisjonslaget Fyllingen. Denne sesongen har han stått i mål for både Jr. og A-laget. Under følger et intervju med den unge keeperen.

Hvem er Eirik Solheim?
– Jeg er en 19-åring som bruker veldig mye tid på trening og fotball. I fotballsesongen spiller jeg for Fyllingen IL, og trener stort sett hver dag. Utenom har jeg for øyeblikket et år fri fra studier, noe som gjør at jeg jobber fulltid i hverdagene. Det er gjerne ikke så interessant å finne ut hvem Eirik Solheim er, men jeg håper å kunne være et godt tilskudd til Lyngfaret denne sesongen.

Så Eirik, hvilke erfaringer gjorde du deg den første spillehelgen? Er du fornøyd med debuten?
– Jeg følte den første spillehelgen var lærerik på mange måter, og at jeg fikk sjansen til å kjenne på nivået. Debuten føler jeg det kan sies litt forskjellig om, jeg er meget fornøyd med toppnivået mitt i kampene, men bunnivået må forbedres, og jeg satser på å holde det noe mer stabilt fremover.

Hva tror du at du kan tilføre Lyngfaret futsal denne sesongen?
– Jeg håper selvfølgelig å tilføre laget godt keeperspill som kan være med på å kapre så mange poeng som mulig.

Hvilket inntrykk har du fått av dine nye lagkamerater så langt?
– Inntrykket så langt er meget bra. Vi har noen enkeltspillere med kvaliteter som kan avgjøre kamper, og lagmessig virker det som om vi kan prestere sterkt. Dersom det blir noen treninger felles for det unge mannskapet tror jeg at det er et stort potensiale i gruppen som kan føre til gode resultater.

Hva er dine styrker og svakheter som futsalspiller?
– Mine styrker som futsalspiller blir vanskelig å svare på, men jeg vil bruke all erfaringen jeg har fra vanlig fotball til å gjøre det best mulig på futsalbanen. Svakhetene ligger kanskje i beina, ettersom jeg ikke er noen Messi med ball akkurat.

Du er sammen med Sindre Sanden en del av den yngre garde i troppen (begge 91 modeller), hva tenker du om det?
– At jeg er en del av den yngre generasjonen har jeg ikke tenkt noe særlig på egentlig, men at det er et såpass ungt lag lover gjerne godt for fremtiden. Sindre og resten av «ungdommen» er gode spillere, og over tid kan det bli mye bra prestasjoner på banen.

Er det noe etter første spillehelg som du har lagt spesielt merke til, eller har overrasket deg så mye at det er verdt å nevne?
– Jeg synes det bør nevnes at vi fremstår solide deffensivt stort sett hele helgen, men at det kanskje er noe å hente på det offensive. I de jevne kampene er det mye enkeltprestasjoner som hjelper oss. Videre håper jeg at det kan bli flere spillmål der lagprestasjonen fører til seier. Ps: I kampen mot Bremanger var det bra offensivt, men noe hjelp fra slitne motstandere såklart.

Så et viktig spørsmål; bør du være et soleklart førstevalg på keeperplassen når andre spillehelg går av stabelen 15. januar?
– Når andre runde starter håper jeg selvfølgelig på å spille mest mulig, men jeg mener at et soleklart førstevalg vil bli dumt å avklare på forhånd, ettersom prestasjoner varierer, så den som presterer best til enhver tid bør spille med tanke på det beste for laget.

Så et siste spørsmål: Er det noe du vil legge til?
– Jeg ønsker å legge til at vi spiller bedre futsal enn tabellen tilsier etter første helg, og at poengfangsten var overraskende liten selv om vi spilte mot gode lag. Føler kanskje vi hadde fortjent bedre.

Intervju skrevet av
Even Totland

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: